2009-06-09 16:07:24• hírek • Ferenczi Noémi

Egy hónapon belül megkapják

Szatmár megyében összesen 9300 nevelési-oktatási, illetve 400 hallgatói pályázat érkezett az Iskola Alapítvány pályázatára. A pályázók egy része egy hónapon belül megkapja a támogatást.

Ebben az iskolai évben is lehetett pályázatot benyújtani az Iskola Alapítvány ösztöndíjára. Április 30-dikáig Szatmár megyében 9300 iskolás és 400 egyetemista pályázta meg az alapítvány ösztöndíját. Az idén körülbelül ugyanannyian pályáztak mint az előző években - tudtuk meg Tasnádi Istvántól, a Szatmár megyei információs iroda vezetőjétől. A tanulóknak 22 400, a hallgatóknak pedig 2800 forintnak megfelelő lej összegű támogatás szerezhető meg. Megkezdődött az értesítések postai kézbesítése, melyben arról tájékoztatják az igénylőket, hogy pályázatukat elfogadták-e illetve arról, hogy amennyiben hiányos, mivel és meddig kell kiegészíteniük azt. Az értesítés tartalmazza azt is, hogy meddig és milyen postai címre kell visszaküldeni.

Nagy Zoltán, a központi iroda vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, Erdély-szerte 85 ezer iskolás illetve 3500-4000 egyetemista pályázta meg az ösztöndíjat. Az első kuratóriumi döntést követően eddig 14 400 család kapta meg az értesítést, akik várhatóan egy hónapon belül kézhez kapják a támogatást. A következő kuratóriumi tanácskozásra 20-án kerül sor, amikor közel 25 ezer pályázatról döntenek. A procedúra bonyolultsága miatt, az ekkor sorra kerülőknek körülbelül 2 hónapot kell majd várniuk az értesítésre. Az ösztöndíjat postai úton illetve bankon keresztül juttatják el az igénylőknek - tette hozzá Nagy.


Tasnádi István szerint, tavaly nagyjából ugyanennyien pályáztak a támogatásra
Tasnádi István szerint, tavaly nagyjából ugyanennyien pályáztak a támogatásra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: